23-річний нападаючий Вулверхемптона Стівен Флетчер сенсаційно поклав кінець своєї кар'єри в національній збірній Шотландії, зробивши це самим несподіваним чином - про своє рішення колишній гравець Хайберніана повідомив Шотландську Футбольну Асоціацію (SFA), відправивши текстове повідомлення.
Як стало відомо, повідомлення на номер прес-аташе SFA Френка Райллі, було відправлено Флетчером за день до того, як головний тренер команди Крейг Левайн назвав склад на майбутній 9 лютого матч Кубка Чотирьох Націй проти збірної Північної Ірландії, куди мав намір включити і нападаючого вовків.
"Я мав намір внести ім'я Стівена в заявку, проте він повідомив нам, що відмовляється виступати за команду", - заявив Левайн в інтерв'ю The Scottish Sun, і судячи з його тону, на цьому гравець, принаймні, на цьому етапі, може забути про міжнародну кар'єру.
Передбачається, що Стівен Флетчер до цих тримає образу на наставника збірної за його рішення вибрати суто оборонну тактику у матчі групового етапу Євро-2012 проти Чехії в жовтні минулого року, коли Левайн повністю відмовився від нападаючих в стартовому складі, зробивши ставку на надійну гру в обороні і стрімкі контратаки.
У тому матчі Шотландія все ж поступилася 0:1, і Стівен Флетчер після цього піддав наставника збірної публічній критиці, заявивши, що був готовий вийти на поле, але замість цього спостерігав за грою з боку. При цьому він також додав та ім'я півзахисника Блекпула Чарлі Адама, сказавши, що той також був дуже розчарований обраною тактикою.
Чарлі Адам згодом слова Флетчера спростував, наголосивши, що рішення менеджера оскаржуватися за визначенням не повинні, і що для нього не було проблеми в тому, щоб залишитися поза заявкою.
Тепер же Стівен Флетчер, на рахунку якого 8 матчів у збірній Шотландії, в яких він забив один ол, вирішив відмовитися від виступів за команду, будучи впевненим, що чинить правильно. Крейг Левайн, не приховує, що розчарований таким кроком гравця, але тут же підвів риску:
"Я хочу працювати з тими людьми, які дійсно хочуть грати за Шотландію, - сказав 46-річний фахівець. - У моєму житті я просто не розумію людей, які не хочуть бути частиною цього".